Özel Optimed Hastanesi olarak, 3 kişiye hayat olmak adına, organ nakli için zamanla yarıştık. İşte bu yüzden organ bağışı ile siz de hayat kurtarabilirsiniz diyor ve bu konuda her zaman bilgilendirmeye devam edeceğimizi bir kez daha söylemek istedik.
Geçirdiği beyin kanaması nedeni ile Optimed Hastanesine getirilen 49 yaşındaki, kadın hastaya yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve beyin ölümü tanısı konuldu. 49 yaşındaki, kadın hastanın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Hastanemiz Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları Uz. Dr. Zeynep Aras ve Uz. Dr. Özgü Özkan, Başhekimimiz Op. Dr. Recep Çalışkan ve Başhemşiremiz Sevda Sümbül aileye organ bağışı konusunda bilgilendirme yapıp, merhumun yakınlarına organları ile kurtarılabilecek hayatlar olduğu anlattılar. Bunun üzerine aile merhumun organlarının bağışlanması için izin verdi.
Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, ailenin de izni alınarak organları ihtiyaç sahibi hastalara nakledilmek üzere hazırlıklar başladı. İlk olarak hastane yetkilerimiz ailenin izninin hemen ardından İstanbul Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçti. Merkezin istediği test ve tahlil sonuçlarını gönderdik. Süreç sonunda da hastanın iki böbreği ve kalbinin nakil için uygun olduğu belirlendi.
İstanbul’dan gelen Bölge Organ Koordinasyon Merkezi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar ile merhumun organları başarılı bir şekilde alınarak, merhumun böbrekleri İstanbul İstinye Üniversitesi Hastanesine, kalbi ise Şişli Florance Nightingale Hastanesine nakledildi.
ORGAN BAĞIŞI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER
Başhekimimiz Op. Dr. Recep Çalışkan: “Bu genç hastamızı kaybettiğimiz için üzgünüz, ailesine ve yakınlarına bir kez daha baş sağlığı diliyoruz, ancak unutmamalı ki şuan bu bağış ile 3 kişi hayata tutundu. Hastane olarak hızlıca organları bekleyen hastalarımıza ulaşmasında zamanla yarıştık. Organ bağışı konusunda hastalara ve hasta yakınlarına gerektiğinde sözlü, gerektiğinde bilgilendirme broşürleri ile bilgi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diyerek sözlerine şöyle devam etti… Organ nakli için hastaya önce beyin ölümü tanısının konulduğunu, ardından hastanın ailesinden izin alındığını ve bu süreçlerde bazı ailelerin organ nakline sıcak baktığını, bazı ailelerin ise acılarını daha da çoğaltacak endişesi ile bağışa yanaşmadıklarını” dile getirdi.