Hastanemizdeki tüm görüntüleme hizmetleri yüksek teknolojiye sahip cihazlarla hızlı, güvenilir bir şekilde ve doktor kontrolünde gerçekleştirilmektedir. Bölümümüzdeki tüm radyolojik tetkikler titizlikle yapılır.
Görüntüler dijital ortamda dünyanın her yerinden değerlendirilebilmekte ve tetkikler dijital ortamda saklanabilmektedir.
Radyologlar genel radyoloji, bilgisayarlı tomografi, mamografi, panoramik röntgen, dijital floroskopi, manyetik rezonans görüntüleme, ultrasonografi, renkli Doppler ultrasonografi, anjiografi gibi sadece diagnostik işlemleri değil ayrıca terapötik girişimsel işlemleri de yapabilecek bilgi ve deneyime sahiptir. Haftanın 7 günü, 24 saat hasta ve doktorlara hizmet veren departmanda raporlar hemen hazırlanarak tanı ve tedavi süreci hızlandırılmaktadır.
Hastanemizde yapılan işlemler:
- 1,5 Tesla Kapalı Emar (MR)
- Röntgen
- Kemik Dansitometrisi
- Mamografi
- MRI (Manyetik Rezosans Görüntüleme)
- Renkli Doppler Ultrason
- Spiral Bilgisayarlı Tomografi
- Kontraslı Tetkikler
- Konvansiyonel Röntgen
- Ultrasonografi
- Panoramik Sefalometrik
- Taş Kırma (ESWL)
Cihazlarımız:
Siemens Magnetom Essenza Kapalı Emar ( MR)
Siemens Samatom go.NOW Tomografi
Radyoloji bölümümüzde aşağıdaki olanaklar sağlanmaktadır;
- Daha hızlı çekimler, daha yüksek çözünürlük ve 3 boyutlu görüntüleme
- Yüksek kalitede BT Anjiyografi ( Periferik Anjiyo)
- Geniş vücut alanlarının kısa sürede taranabilmesi
- Acil servise göğüs ağrısı nedeniyle müracaat eden hastalarında etyolojinin aranması ( Aort Diseksiyonu, Pulmoner Emboli vs erken tanısı)
Karın, pelvik, böbrek, tiroid, toraks, meme, kalça, göz ve kranial ultrasonografi gibi tüm ultrasonografik incelemeler yapılmaktadır. Ayrıca transrektal US, transvajinal US ve intraoperatif US verilen hizmetler arasındadır. Bu tetkiklere ilave olarak ultrason eşliğinde ince iğne aspirasyonu ve biyopsiler, sıvı aspirasyonları, kateter drenaj işlemleri yapılmaktadır.
Vasküler yapılar ve kan akımı renkli Doppler ultrason ile ayrıntılı olarak değerlendirilebilmektedir. Üst ve alt ekstremite artelyal ve venöz sistem renkli Doppler ultrason, portal Doppler, karotis ve vertebral arter Doppler, orbital ve skrotal Doppler, jinekolojik ve obstetrik Doppler, renal arter Doppler ve graft değerlendirmesi yapılan incelemelerdendir. Bu incelemeler, konusunda oldukça deneyimli doktorlar tarafından yapılmaktadır. Koşulsuz hasta memnuniyeti departmanın ana ilkelerinden olup tetkik için başvuran hastalar aynı gün içinde randevu alabilmekte ve randevu bekleme süresi mümkün olduğu kadar kısa tutulmaktadır.
Mide-bağırsak sisteminin tüm çift kontrast ve bifazik incelemeleri, enterokolizis incelemesi yapılabilmektedir. Eksretuar ürografi, sistografi, voiding sistoüretrografi ve retrograd ürografi yapılabilen genitoüriner sistem incelemelerindendir. Tüm histerosalphingografiler bir kadın doğum uzmanı eşliğinde gerçekleştirilmekte olup imajlar radyologlar tarafından yorumlanmaktadır. Floroskopik incelemelerde özellikle minimal radyasyon dozu ile en kaliteli incelemenin gerçekleştirilmesine dikkat edilmektedir.
Mamografi meme kanserinin ve diğer iyi huylu meme hastalıklarının tanısında, X-ışınları kullanılarak gerçekleştirilen özel bir incelemedir. Mamografi hizmetleri asemptomatik hastaların tarama amaçlı incelemeleri, semptomatik meme hastalıkları olan bayanların tanısal amaçlı incelemeleri, sterotaksik preoperatif meme işaretlemesi ve konsültasyonları içermektedir.
Cihazların teknolojik özellikleri minimum radyasyon dozu ile optimal magnifikasyon ve kompresyon tekniklerine olanak sağlamaktadır. Tarama ve tanı amaçlı mammografik incelemeler için doğru ve hızlı diagnostik hizmetler veren departmanda galaktografi, ultrason eşliğinde meme işaretlemesi, ince iğne aspirasyonu ve biyopsiler de başarı ile gerçekleştirilmektedir.
Bu cihazlar kullanılarak yapılan tüm incelemelerin görüntüleri PACS (Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi) sistemine aktarılmakta, radyoloji uzmanları tarafından değerlendirilmekte ve saklanmaktadır. Sistemin hastane işletim sistemi (HİS) ile entegre olması tüm poliklinik ve kliniklerden sonuçlara hızlı bir şekilde ulaşma ve gerektiğinde konsültasyon yapma imkanı sağlamaktadır.
BT bedenin herhangi bir bölümünün ayrıntılı kesitsel görüntüsünü oluşturabilmekte olup yumuşak doku hastalıklarından kırıklara kadar birçok hastalığın tanısında kullanılabilmektedir. Direkt grafi ve ultrasonografi gibi diğer görüntüleme yöntemlerinin açığa kavuşturamadığı durumlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Beyin, vertebra, toraks, abdomen, kemik ve pelvik yapılar gibi vücudun herhangi bir kesiminin spiral ya da sequential taraması yapılabilmektedir. Ayrıca cerrahi gereksinimi azaltmak ve lezyonların doku tanısı için BT eşliğinde biyopsi ve girişimsel işlemler de yapılmaktadır.
Tüm nörolojik incelemeler (beyin, boyun ve vertebral kolon), vasküler anjiografi (periferal, intrakranial, karotis ve aorta), abdomen, toraks ve kardiyak incelemeler, meme MRG, kas-iskelet sistemi incelemeleri, MR kolanjiopankreatikografi (MRCP), fetal MRG ve fonksiyonel MRG incelemeleri yapılabilmektedir. Fonksiyonel MRG teknikleri kan oksijen düzeyine bağımlı görüntüleme (BOLD), diffüzyon ve perfüzyon MRG, MR spektroskopi ve beyin omurilik sıvısı akım analizini kapsamaktadır. Mamografi ve ultrasonun kesin tanı koyamadığı olgularda meme kanserinin tanısına yönelik meme MRG yapılabilmektedir. MRCP incelemeleri bilier ve pankreatik kanalları noninvazif olarak görüntüleyebilmekte olup hızla tanısal amaçlı ERCP incelemelerinin yerini almaktadır. Departmanda her yaştaki hastalar için anestezi kullanımını gerektiren radyolojik incelemeler uzman anestezi doktoru gözetiminde yapılabilmektedir.
Bilişsel davranışçı terapinin aşağıda sayılan sık görülen psikiyatrik bozuklukların tedavisinde etkili olduğunu göstermiş ve bilişsel davranışçı terapi bu bozuklukların tedavisini konu alan pek çok kılavuzda etkili bir tedavi yöntemi olarak yer almıştır:
- Anksiyete bozuklukları
- Obsesif kompulsif bozukluk
- Panik bozukluk
- Hipokondriyazis
- Travma sonrası stres bozukluğu
- Yaygın anksiyete bozukluğu
- Depresyon
- Cinsel işlev bozuklukları
- Çift tedavileri ve aile terapileri
- Alkol ve madde kötüye kullanımı
- Yeme bozuklukları
- Somatoform bozukluklar
- Sosyal fobi
- Özgül fobiler
- Tik gibi çeşitli davranış problemleri
- Yeme bozuklukları
- Çift ilişkileri
- Evlilik problemleri
- Boşanma
- Çocuk, ergen ve yetişkin ruh sağlığı
- Çocuk ve ergenlerde davranış bozukluğu ve okul problemleri
- Yeme bozuklukları
- Alkol ve madde kullanımı
- Kronik fiziksel rahatsızlıklarla
- Yas, kayıp ve travmalar
- Duygusal istismar, ihmal ve şiddet
- Aile yaşamında değişiklikler (iş değişikliği, taşınma vb.)
- Anksiyete ve depresyonu da içeren duygusal bozukluklar
- Ebeveynlik becerileri
- Üvey bireyi bulunan aileler destek.
- Psikoseksüel zorluklar
- Evlat edinme, üvey ebeveyn/çocuk ilişkileri
- Kendine zarar verici davranış
- Travma sonrası çocuklara, gençlere ve yetişkinlere destek
- Göç eden ailelere destek
- İş stresi
- Ekonomik problemler
- Vajinismus
- Erken boşalma
- Sertleşme bozukluğu
- Disparoni (kadında ağrılı cinsel ilişki)
- Kadın ve erkekte cinsel istek bozukluğu
- Kadında uyarılma bozukluğu,
- Kadın ve erkekte orgazm bozukluğudur.
Ancak ülkemizde yaşanan cinsel sorunlara göz attığımızda, cinsel eğitimsizlikten kaynaklanan sorunlar, cinsel bilgi eksikliği, cinsel deneyimin yetersiz olması, cinsellikle ilgili yanlış inanışlar, yetiştiriliş biçimi nedeniyle sağlıklı bir bedene ve psikolojik yapıya sahip bireylerde ya da çiftlerde cinsel sorunlar sık görülmektedir. Bu sebeplerle meydana gelmiş olan cinsel sorunlar da birkaç seans danışmanlık verilerek tedavi edilebilmektedir.
Doğuma hazırlık eğitiminin içerisinde doğumla ilgili her şey olmak zorundadır. Yani nefesler, masajlar, gevşemeler, doğumun ne olduğu, fizyolojisi, pelvisin anatomisi, tıbbi müdahaleler, sezaryen, sezaryene hazırlık, babanın doğumdaki rolü ne yapacağı, hastaneyi, doktoru nasıl seçeceksin, nasıl konuşacaksın. Yani anne ve babaya doğumla ilgili bütün süreçleri hakkının öğretildiği bir yer olmalıdır. Doğumda 3 şey çok önemlidir, FİZİKSEL HAZIRLIK, ZİHİNSEL HAZIRLIK ve PSİKOLOJİK HAZIRLIK. Bir doğuma hazırlık eğitimi bütün bunları içermelidir.
Özellikle gebelik sürecindeki kadının ve eşine yönelik verilen destektir. Doğuma yönelik bir takım grup eğitimlerinin verildiği, bireysel desteğin sağlandığı bir alandır. Doğum öncesi, doğum anında ve doğum sonrasında kadın ve eşiyle çalışılır. Amaç, kadının kendi korkusunu, travmalarını bebeğe aktarmasının engellenmesi, annelik ve babalık rolüne bireyleri hazırlamak ve doğum korkusunu çalışmaktır.
Tedavide danışan kişi ile terapist çeşitli sorunları belirlemek ve anlamak için, iyileşmeyi hedef alan bir işbirliği içinde düşünce, duygu ve davranışlar arasındaki ilişkiler konusunda çalışır.