Guatr ameliyatında ses kısıklığına çözüm!

ses kısıklığı
Tarafından gönderildi: Gülşah Gülkan Yorumlar: 0

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsa Kaman Guatr ameliyatlarının korkulu rüyası ses kısıklığına çözüm getiren “Sinir Monitörizasyonu” yöntemini anlatıyor…

Guatr nedir?

Boynun ön yüzünde bulunan hormon salgılayan bir organdır.  Tiroit bezinin iltihabî olmayan, normal fonksiyonlu (normal miktarda hormon salgılaması) ve habis olmayan büyümelerine denir.

Guatr ameliyatında en çok neden korkulur?

Guatr organının içinden geçen ses sinirlerinin operasyon esnasında kesilmesinden korkulur, çünkü buna bağlı olarak ortaya ses kısıklığı, nefes darlığı gibi sorunlar doğabilir.

Guatr ameliyatlarında ses kısıklığının önlenmesi için özel bir yöntem var mı?

Evet, artık guatr ameliyatlarında en çok korktuğumuz ses kısıklığını yaşamamak, bunu önlemek için kullanılan işleme sinir monitörizasyonu deniyor.

Sinir Monitörizasyonu nedir?

Sinir Monitörizasyonu  guatr dokusunun içinden geçen ve ses tellerini uyararak sinirlerin gösterilmesine yarayan bir alettir. Ameliyat sırasında cerrah sinir olduğundan şüphelendiği dokuların üzerine koyarak sinir olup olmadığını anlar. Sinir ise onu korumaya alır. Ameliyat bitiminde ise uygulanan bölgelerin sinirlerin sağlam olup olmadığı kontrol edilerek teyit edilir, böylece ameliyatın daha güvenli bir şekilde sonlanması sağlanmış olur. 

Sinir monitörizasyonu yöntemi Optimed Hastanesinde kullanılan bir yöntem mi?

Biz hastane olarak ve bu konuya önem veren hekimler olarak ta guatr ameliyatlarına optimum özen gösteriyoruz. Bu nedenle hastanemizde gerçekleştirdiğimiz ameliyatlara Genel Cerrahi Uzmanları olarak ben ve Op. Dr. Tahir Sarıçam birlikte giriyoruz. Guatr ameliyatlarının güvenliği bizim için çok önemli bu yüzden ameliyatlarda sinir monitörizasyonu rutin olarak kullanıyoruz. Böylece hastalarımız ameliyatları minumum zararla atlatıyor.

0282 726 0 555